Dutch Windwheel

Een volgende stap naar een nieuw icoon?

In 2015 heeft de Windwheel Corporation (met de Rotterdamse bedrijven BLOC, Doelstrijkers en Meysters) een bijzonder plan gepresenteerd; Dutch Windwheel.

Onlangs is een nieuwe stap gezet in het spectaculaire plan om deze nieuwe innovatieve icoon aan de maas te realiseren. Er is een innovatie-consortium opgericht onder de naam Stichting Innovatieprogramma Dutch Windwheel

De kwaliteit en duurzaamheid van het gebouw zal met behulp van technieken en ontwerp zich kunnen blijven aanpassen aan de tijd. Hierbij wordt gelet op de variërende levensduur van gebouw-onderdelen en de mogelijkheden om met het gebouw energie op te wekken. Men streeft er naar dat het gebouw in 2025 meer energie oplevert dan het verbruikt en dat het flexibel in gebruik is.

In het consortium nemen tal van bekende innovatieve bedrijven deel, zoals: Arup, Kon. Bam Groep, Dura Vermeer, EVN, Eneco, Huawei, Mammoet, Siemens, SPIE, TNO en de Windwheel Corporation.

De initiatiefnemers zijn in gesprek met buitenlandse investeerders die interesse hebben in deze innovatieve ontwikkelingen.

Zoek je een leuk huis in de buurt van dit spectaculaire icoon of ergens anders in Rotterdam ? Neem dan contact met me op.

Kijk hier als je meer wil weten over de Dutch Windwheel.