Rotterdam krijgt gezinsappartementen

Rotterdam krijgt gezinsappartementen

schermafbeelding-2016-10-28-om-17-38-10De winnaar van de open oproep, die de gemeente Rotterdam uitschreef voor het ontwerp van gezinsappartementen, is de Rotterdamse architect Laurens Boodt .

Zijn ontwerp heet de Rotterdamse Toren van Babel en zal worden gerealiseerd op een braakliggende bouwlocatie op de Lloydpier, Kratonkade- hoek Loods Celebes. Het plan bevat 25 wooneenheden van 70 mtot 160 m2 met een ruime binnentuin en een mogelijkheid tot dakterrassen.

schermafbeelding-2016-10-28-om-17-38-33

De gemeente Rotterdam deed de oproep om nieuwe woonvormen te ontwikkelen die geschikt zijn voor gezinnen in de stad. Steeds meer mensen verhuizen naar Rotterdam. Ook gezinnen willen in de stad (blijven) wonen. De meeste gezinnen in Nederland wonen in ‘een huis met tuin’ ofwel een grondgebonden woning. In het Centrum van Rotterdam is daar maar zeer beperkt plaats voor. Andere woonvormen, zoals gezinsappartementen, zijn een goede oplossing mits de openbaar beschikbare ruimte voldoende aandacht krijgt. Ook hier legt de gemeente nadruk op goede (fiets)verbindingen, openbaar groen en gerichte voorzieningen.

schermafbeelding-2016-10-28-om-17-38-43Wil je meer weten over wonen in Rotterdam of zoek je een leuk huis of appartement in Rotterdam? Neem dan contact met op voor een vrijblijvende kennismaking.