Hulp bij urgent funderingsherstel in Rotterdam

Vanaf 23 oktober 2017 kunnen Rotterdamse huiseigenaren met urgente funderingsproblemen een beroep doen bij het Fonds Duurzaam Funderingsherstel via de gemeente.

Men schat in dat circa 20.000 Rotterdamse woningen te maken krijgen met funderingsproblemen. Huizenblokken met funderingsproblemen moeten in één keer worden aangepakt, omdat de panden vaak op dezelfde fundering staan. Daarom is het belangrijk dat alle huiseigenaren van een huizenblok meedoen aan het herstel.

De gemiddelde herstelkosten voor een huiseigenaar bedragen 50.000 euro per woning. Voor eigenaren die deze kosten niet direct kunnen betalen, kan het landelijke Fonds Duurzaam Funderingsherstel dan uitkomst bieden. Het fonds biedt huiseigenaren onder bepaalde voorwaarden een op maat gesneden lening aan voor funderingsherstel. Kijk hier voor meer informatie.

 

Herstel mét Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Als de huiseigenaar een hypotheek heeft met NHG dan wordt ook de funderingslening met NHG verstrekt.

“Veel mensen kunnen het noodzakelijke funderingsherstel nu niet financieren met veel gevolgen voor het wooncomfort, maar ook voor de waarde en de verkoopbaarheid van de woning. Dit moest opgelost worden”, aldus Dylan Dresens, directeur Beleid en Ontwikkeling bij het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), de organisatie achter NHG.

Aanpak funderingsproblemen

Voor informatie over de aanpak van funderingsproblemen kan je terecht bij het funderingsloket van de gemeente Rotterdam. De aanpak is veelal ingewikkeld, ingrijpend en meestal langdurig en vraagt specialisten die het werk uitvoeren.

De gemeente biedt diverse instrumenten aan voor de funderingsaanpak. Meer informatie hierover vind je op https://www.rotterdam.nl/bestuur-organisatie/funderingsloket/

Kan ik je helpen bij de aankoop een leuk huis in Rotterdam? Neem dan contact met me op.