Katendrecht wordt ‘design centre’

Het monumentale pakhuis Santos in Katendrecht wordt de eerste vestiging van het design meubelhuis Stilwerk in Nederland.

 

 

Daarmee krijgt het mooie pakhuis uit 1903, dat ontworpen is door J.P. Stok Wzn en J.J. Kanters in opdracht van N.V. Blauwhoedenveem een goede nieuwe bestemming. De naam Santos, verwijst naar de Braziliaanse stad, waar de koffiebonen vandaan kwamen die in het pakhuis werden opgeslagen.

 
Stilwerk zal het gebouw niet alleen als winkelruimte gaan gebruiken voor ‘lifestyle producten’, maar er worden ook werkruimtes voor jonge designers en architecten gecreëerd . Daarnaast kunnen onafhankelijke designmerken zich in het gebouw vestigen. In Duitsland en Oostenrijk heeft Stilwerk al diverse vestigingen

Naast een grondige herontwikkeling van het pakhuis zijn er ook plannen om een aantal Short-Stay appartementen boven op het bestaande gebouw te ontwikkelen. De plannen hiervoor zijn nog in de maak. De komst van Stilwerk zal samen met de verschillende bouwprojecten van dure en middel-dure appartementen de verbinding gaan maken tussen de Kop van Zuid en het Maashavengebied.

Wil je meer lezen over de geschiedenis van het pakhuis Santos, klik dan hier.

Zoek je een leuke plek in Rotterdam om te wonen? Neem dan contact met me op!