Nieuwbouw tegenover de Laurenskerk in Rotterdam

Nieuwbouw in het centrum van Rotterdam, tegenover de Laurenskerk

Aan de Westewagenstraat in het centrum van Rotterdam worden twee gebouwen uit de wederopbouwtijd gesloopt. De gemeente Rotterdam beschouwde deze gebouwen in 2012 nog als cultuurhistorisch erfgoed. De realisatie van de nieuwbouw heeft lang op zich laten wachten en diverse plannen zijn de revue gepasseerd. Maar nu is het eindelijk zo ver.

 

Het project is begin 2020, zo’n 4 jaar later dan gepland, eindelijk van start gegaan. Het nieuwbouwplan bestaat uit 231 studentenwoningen en de oplevering wordt in 2022 verwacht.

Het ontwerp van het project is gemaakt door Sjoerd Berghuis van Klunder Architecten en de opdrachtgevers zijn de Rotterdamse ontwikkelaars Leyten en Van Maren.

Studentenhuisvesting

In twee losse gebouwen komen 231 studenten-woningen met een plint van 1.000 m2 met een horeca bestemming. De nieuwe gebouwen zijn in een “wederopbouw-stijl” ontworpen met een heldere structuur; een plint, een liggend blok met overstek en een toren.

 

 

De bouwhoogte is afgestemd op de omgeving en wordt maximaal 36 meter hoog.

Groene daktuinen

De daken worden ingericht als collectieve buitenruimtes. De ruimte tussen de twee gebouwen blijft vrij waardoor zicht vanaf de Westewagenstraat op de Laurenskerk gehandhaafd blijft. De plint bestaat uit een aantal units die zowel vanaf de Westewagestraat als vanaf de waterkant van de Delftsevaart bereikbaar zijn.

 

Het ziet er naar uit dat na realisatie er weer een leuk en gezellig stukje Rotterdam bij komt.

Er zou eigenlijk nog een plan moeten komen om de buitenwanden van de parkeergarage aan de Leeuwenstraat op te vrolijken en/of  te vergroenen. Dat zou de Westewagenstraat als verblijfplaats nóg veel aangenamer en gezelliger maken. Wie weet....

Zoek je een leuk huis in Rotterdam om te wonen? Neem dan contact met me op.

Hier vind je meer informatie over de architect en ontwikkelaar van het project aan de westewagenstraat.