Rotterdamse wederopbouw kunst in volle glorie

Onlangs was ik te gast in het voormalige Shellgebouw aan het Hofplein 19. Het (eerste) gebouw voor Shell aan het Hofplein is ontworpen door Architect C.A. Abspoel (1899-1970), die al vele gebouwen, installaties en laboratoria voor Shell heeft ontworpen.

Het kantoorgebouw is opgeleverd in 1960 en staat voor een gedeelte op betonnen kolommen. Dat was een vereiste van de gemeente, die een snelle verbinding tussen het Centraal Station en Station Hofplein wilde waarborgen.

In het trappenhuis van het kantoorpand zijn een achttal schitterende kunstwerken te zien, gemaakt door Pieter A.H. Hofman. Gelukkig zijn deze kunstwerken bij de verschillende renovaties van het gebouw bewaard gebleven.

Op het dak van het gebouw is tegenwoordig een restaurant van “de Fontein” gevestigd, alwaar je kan genieten van een lekker drankje, culinaire kunsten én van het mooie uitzicht over het centrum.  Zeker de moeite waard om te bezoeken. Alleen vergeet dan niet via de trap naar beneden te lopen en die mooie kunstwerken te bewonderen :).

Ben je op zoek naar een leuke plek in Rotterdam om te wonen?  Neem dan contact met me op.

#kijkomjeheeninRotterdam #Rotterdam_myhometown #Aankoopmakelaaredwinboiten #Rotterdam #MakeItHappen #wederopbouw #Hofplein #Shell # fonteinrotterdam #rooftop