Wat groen kan doen

In 2017 werd op het Grotekerkplein een ‘stadspark(je)’ aangelegd. Zoals bij ieder plan waren er mensen die blij waren met de plannen en sceptici die betwijfelde of ‘deze groene postzegel’ een positieve bijdrage zal gaan leveren aan de publieke ruimte.

Ik loop geregeld langs en door het parkje en ben iedere keer weer onder de indruk van aantrekkingskracht dat groen heeft op mensen.  Het geeft een zeer vriendelijke en ontspannen sfeer met mooie bloemen in de perken en allerlei mensen die op de verschillende bankjes en op het gras met elkaar praten en genieten.

Het valt mij op dat de aanplanting zeer smaakvol en gevarieerd is en het wordt goed onderhouden. Kortom; een compliment voor de gemeente, de ontwerpers en de mensen die het onderhouden!

Ik hoop dat dit een voorbeeld is om op meerdere kleine plekken in de stad dit soort plannen te realiseren. Hoe mooi zou het zijn als we veel meer van dit soort kleine groene ‘stadskamers’ zouden hebben; Een fijne plek om elkaar te ontmoeten in je eigen buurt.

Wil je ook een leuk huis of appartement in een gezellige Rotterdamse buurt kopen? Neem dan contact met me op.