Wonen aan de Blaak in Rotterdam met stadsgroen aan je voeten?

Ik ben altijd blij als er weer een stukje stadsgroen bij komt in het centrum. Na het succes van het ‘Erasmus-parkje’ voor de Laurenskerk op het Grotekerkplein, heeft de gemeente nu het project Leuvekolk afgerond. Ik hoop dat de Leuvekolk ook zo’n leuke plek wordt, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, genieten van de stad en plezier hebben.

De gemeente heeft aan de Leuvekolk een ligweide aangelegd en er is een steiger gemaakt voor kano’s. Een waterinlaat zorgt voor toevoer van vers zoet water in de Leuvekolk vanuit de Nieuwe Maas en dankzij een ‘vistrap’ kunnen vissen van en naar de Nieuwe Maas trekken.

Deze passage bestaat uit aaneengeschakelde betonnen bassins. Elk bassin ligt telkens 6 cm hoger of lager. Daardoor kunnen vissen over de bodem van het bassin omhoog ‘klimmen’ of afdalen. Zij komen via luwten in de hoeken van het bassin, automatisch terecht bij de opening naar het volgende bassin. De klim of afdaling wordt even onderbroken in 1 van de rustbassins.

De waterkwaliteit in de Leuvekolk gaat geweldig vooruit en is goed voor planten, visstand en ook in het verlengde naar de Rotte. De aanpak van Leuvekolk maakt onderdeel uit van programma Rivieroevers, een kwaliteitsplan voor de hele waterhuishouding in en rond Rotterdam

 

Van kantoor naar wonen

Het voormalige kantoor van de Rabobank (Blaak 333) dat grenst aan de Leuvekolk, zal worden getransformeerd tot een nieuw en modern woongebouw met 312 huurappartementen. New Cheese Development en Egeria Real Estade Development zijn de ontwikkelaars en Kraaijvanger Architects is ook deze keer weer verantwoordelijk voor het fraaie ontwerp van dit gebouw.

In de plint van het gebouw, die zal aansluiten op het stadsgroene plekje bij de Leuvekolk, is onder andere horeca gepland. Wat een mooie locatie! Oplevering staat gepland voor 2024.

 

Op zoek naar een leuke plek om te wonen in Rotterdam? Neem dan contact met me op.

#kijkomjeheeninRotterdam #Rotterdam_myhometown

#Aankoopmakelaaredwinboiten

#Rotterdam #MakeItHappen