Woningbubbel in Amsterdam en Utrecht?

Kom naar Rotterdam!

In de Financieel dagblad stonden vandaag en gisteren interessante artikelen over de woningmarkt. Zo acht de Rabobank de kans steeds groter dat er een bubbel ontstaat op de huizenmarkt in Amsterdam en Utrecht.

Vandaag staat er uitgebreid artikel in het FD van Prof. Mr. Friso de Zeeuw, praktijkhoogleraar Gebiedsontwikkeling TU Delft en drs. Rink Drost, senior marktonderzoeker bij Dura Vermeer. Zij wijzen er op dat de Amsterdamse woningmarkt andere problemen kent dan de rest van de randstad. “Nederland is te verdelen in 3 verschillende woningmarkten; Amsterdam, het ‘Rompertje’ (rest van Randstad met stukken West-Brabant en Gelderland) en de overige regio’s.”

Zij waarschuwen dat Amsterdam niet de norm moet zijn voor de aanpak van de problemen op de woningmarkt. Dir regio vergt een meer geprofileerd beleid.

In andere grote steden van de randstad, zoals bijvoorbeeld in Rotterdam , zien we een aantrekkende markt zonder de Amsterdamse excessen. De huizenprijzen stijgen daar ongeveer even hard als de prijzen in de provisie. “Er is daar ook een woningtekort, maar dat kan door het versnellen van goede binnen- en buitenstedelijke nieuwbouwprogramma’s worden opgelost”, aldus De Zeeuw en Drost.

Ben je op zoek naar een leuke woning in Rotterdam? Neem contact met me op!