Zorgen om positie huizenkoper zonder aankoopmakelaar

Dubbele pet van Makelaar schept onduidelijkheid

De NOS meldt dat demissionair minister Plasterk vreest dat kopers die zelfstandig op zoek gaan naar een huis minder toegang hebben tot het woningaanbod. Hij verwijst daarbij naar de dubbele pet van de meeste makelaars; zij die zich bezighouden met zowel aankoop- als verkoopmakelaardij. Bovendien vindt hij het onwenselijk dat de tarieven van makelaars nauwelijks online te vinden zijn. Hij heeft de problematiek daarom aangekaart bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM), die toeziet dat er een eerlijke concurrentie is.

Zoek je een aankoopmakelaar die helder en duidelijk is?

De maatstaf voor mijn dienstverlening is dat ik transparante en duidelijke afspraken maak met cliënten, met als uitgangspunten:

  • Ik ben gericht op het aankoopproces en heb dus maar één pet op, namelijk die van de koper
  • Mijn tariefstelling kent een meest transparante vorm; een ‘donativo’. Jij bepaalt de waarde die ik heb toegevoegd en beloont mij daarvoor naar eigen inzicht en beoordeling
  • Je kunt mij dus ook inschakelen als je advies wilt bij een onderdeel van jouw aankoopproces
  • Onze samenwerking is volledig gebaseerd op vertrouwen
  • Open, eerlijke en heldere communicatie maken dat het proces vlot, zorgvuldig en duidelijk verloopt

Spreken bovenstaande uitgangspunten je aan en wil je slagvaardig een huis of appartement kopen in Rotterdam? Neem dan contact met mij op.